Bookings and information  +31(0)20-6653878Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dichtbij in het Park – Souljazz with a Bluesy touch

3 september, 2023 - 13:00 - 14:00

‘’Souljazz with a Bluesy touch’

In dit jazz concert brengt Carmen Gomes trio de mooiste songs van o.a  Nina Simone, Ray Charles, Billie Holiday, Fats Waller, Sonny Rollins, Blind Willie Johnson en eigen composities. Boeiende anekdotes over deze grote jazzartiesten en hun inspirerende levens verbinden de songs met elkaar en zorgen voor een geanimeerd concert.

‘Souljazz with a Bluesy touch’ is een heerlijk swingend  jazz concert voor een breed publiek.

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van de band als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat

Carmen Gomes trio bestaat uit: Gitarist Folker Tettero; zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft de klassiek en jazz geschoolde Deense contrabassist Peter Bjørnild weer meer vrijheid, zodat ze samen Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen maar ook ingetogen het verhaal van het lied brengen.

“Alles staat dan ten dienste van de klein gehouden zuivere emotie op de vierkante centimeter. Op haar eigen speelveld is Gomes ongenaakbaar.’ H.Invernizzi- recensent

Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Dit concert draait om 3 muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

Carmen Gomes won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de “Singer of the Year Award” bij het Concours van het Breda Jazz Festival, dat werd gewonnen door haar band. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel. Carmen Gomes Inc. heeft diverse theater tournees gemaakt en 12 albums uitgebracht.

 

‘Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing’- De Volkskrant

SoundStage (USA)  “Her style is bluesy and intimate with a sexy voice that’s sweet as dark tupelo honey, and her interpretations are unerring. The musicians play to her and to each other, and the ensemble is so tight that the four musicians breathe and move as one.”

review hi Fi news ( U.S.A) 

‘Carmen Gomes, een van de mooiste stemmen van Nederland’ Angela Groothuizen

‘Amsterdamse die als jazzsinger wordt geafficheerd, maar veel meer is dan dat. Met haar schitterende, intiem sensuele stem kan ze alle kanten op'(T.v.Bemmel)

swingt en beroert haar ode aan Ray van de eerste tot de laatste noot, de jazz (is) altijd hoorbaar in Gomes’ geschoolde stem, die uitdaagt en meesleept – zonder overdrijving of stemverheffing. (Jazzflits)

 

Listen how they keep on challenging each other yet never get in each other’s way. That kind of communication and musical empathy is a rare find.”(Positive Feedback)

‘En het belangrijkste is misschien nog wel dat ze de blues heeft. Niet letterlijk in de zin dat ze de blues zingt – wat ook af en toe wel gebeurt – maar in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat en dat is geen geringe prestatie.’ – Trouw

Gegevens

Datum:
3 september, 2023
Tijd:
13:00 - 14:00

Organisator

https://www.dichtbij.online/

Locatie

Amstelpark
A.J Ernststraat 1
Amsterdam,
+ Google Maps