Bookings and information  +31(0)20-6653878

Recensies

If you like her low slow mellow lounge jazz style, this is low slow mellow blues & I get a feeling this is gonna get played quite a lot, Its her take on Harry Belafonte’s ‘Belafonte Sings the Blues’ & its superb, breathtaking.

Naim forum

Een buitengewoon transparant spelende droomband met gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjornild en drummer Bert Kamsteeg.

JazzBulletin

Haar wat zwoele, enorm getalenteerde en gecontroleerde stemgeluid is vrij uniek en de zangeres weet emotie over te brengen zonder een platte imitatie ergens van te willen zijn.

hifi.nl


Gomes heeft een bevallige, bluesy stem, die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing.

E. van den Berg – De Volkskrant


Als ze de blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt. In een gospelachtig nummer moet de luisteraar zich inhouden om niet halleluja te roepen.

Jeroen de Valk – Het Parool


Ze weet het grotendeels door haar zelf geschreven repertoire een weldadige expressiviteit mee te geven.

Bert Vuijsje – HP/De Tijd


Carmen Gomes, een van de mooiste stemmen van Nederland.

Angela Groothuizen


Gomes Sings “You better come on into my kitchen, ‘cause it’s going to be raining outdoors” and what a wondrous musical kitchen she possesses. The utensils are the thoughtfully played musical notes. The chef is Carmen herself, serving a dream-like melodic delicacy. We at Adore Jazz, play the music from Gomes’ new CD “Torn” with great joy.

Guy Zinger, Station Programming Manager, 
Adore Jazz on 1.FM Reviewer & Writer, All About Jazz


Her style is bluesy and intimate with a sexy voice that’s sweet as dark tupelo honey, and her interpretations are unerring. The musicians play to her and to each other and the ensemble is so tight that the four musicians breathe and move as one. There are some standards on the set that knocked me over with their fresh approach. Any singer can misplace a few accents and rhythms and come up with something that’s original, but perhaps also uneasy and a little strange. Not Gomes, who has taken the songs to their bones and then restructured them to suit her style. Thus “Fever” doesn’t sound like a cover of Peggy Lee; it sounds like a brand new take on a familiar song. You emerge from hearing it not thinking it’s better or lesser than Lee’s version, but that it’s a valid new interpretation that could have come first.
Gomes creates a languid, bluesy version that is a little bit reminiscent of Bobbie Gentry while still coming across as quite original. It’ll cast a spell over you’

Rad Bennet, SoundStage! magazine 


Gomes intoneert intens ‘zwart’ en legt een bezieling in haar noten en tekstbehandeling, die je diep raakt. Hoe dichter Carmen Gomes bij haar grote voorbeeld Billie Holiday blijft, hoe beter. De weemoedige bluesklankrijkdom die de Amsterdamse zangeres in het middenregister produceert, doet de rillingen over je rug lopen. Het is een unieke combinatie van sensueel en cool zingen die typerend is voor Gomes’ interpretaties. Alles staat dan ten dienste van de klein gehouden zuivere emotie op de vierkante centimeter. Op haar eigen speelveld is Gomes ongenaakbaar.

H.Invernizzi- resencent


En het belangrijkste is misschien wel dat ze de blues heeft. Niet letterlijk in de zin dat ze blues-songs zingt -wat af en toe wel gebeurt- maar in de zin dat haar stembuigingen doordrenkt zijn van alles waar de blues voor staat en dat is geen geringe prestatie.

Kees Polling -Trouw


Gomes schrijft mooie, intrigerende stukken, die ze zelf zeer overtuigend zingt. Gomes heeft door haar stem en composities weliswaar het voortouw maar het groepsgevoel spat van het eindresultaat af.

Ton Ouwehand – Jazz


Amsterdamse die als jazzsinger wordt geafficheerd, maar veel meer is. Met haar schitterende, intiem sensuele stem kan ze alle kanten op. Een krant schreef: ‘Als ze blues zingt, klinkt ze alsof ze zo van het katoenveld is afgeplukt, bij een gospelachtig nummer ga je halleluja roepen.’ Hier geen gospel, maar halleluja is wel op zijn plaats. Ze swingt, ze bluest en er zijn soulinvloeden. Bijzonder – voor jazz – is dat ze zelf de nummers schrijft. Ze is daardoor ook singersongwriter. ‘Take a little time out’, ‘Dance until it’s over’ e.a. doen aan een jazzy Joni Mitchell denken. En in INC. spelen geweldige muzikanten.

TROS TELETEKST CD RECENSIES- TON VAN BEMMEL

Peter Nørgaard – Ekstra bladet (Denemarken)


Een ontspannend, elegant, gevoelig, volwassen bluesy geluid. Men hoeft niet zwart te zijn om de essentie van de blues te vangen….opvallend dat het zo goed gebeurt in Holland- maar factum est. 

Jørgen Sørensen – Helsingør Dagblad (Denemarken)


Dé grote stem uit Nederland. 

BT (Denemarken)


De nauwgezette dynamiek, het subtiele karakter en 
de enorme rijkdom in nuances is misschien wel het 
meest typerende van Carmen Gomes Inc.

F.Huser jazzflits  


Een spannende mix van souljazz met een tikje Blues.Op de stem van zangeres Carmen Gomes kun je alleen maar heel jaloers zijn

Flair


De vier-eenheid is een basis van waaruit beklijvende muziek wordt gemaakt . De afgelopen jaren zijn de nummers live als het ware in het kwartet geroeid. En dat hoor je…Verreweg de meeste nummers op de cd zijn van de hand van de zangeres en die heeft dus meer in haar mars dan alleen mooi zingen!

Peter Beije- Haarlems dagblad


In de eerste plaats is deze cd opmerkelijk omdat vrijwel alle nummers, muziek en tekst, door Carmen Gomes zelf zijn geschreven. In de tweede plaats valt op hoe goed Carmen Gomes zingt. In de derde plaats lijkt de muziek helmaal niet uit Nederland te komen maar uit de binnenlanden van de Verenigde Staten…haalt met deze cd een mooi stukje muziek in huis van een zangeres waar we trots op mogen zijn.

T. Beetz- Jazzism


Tot de toppers binnen de jonge garde behoort absoluut Carmen Gomes. Niet alleen omdat ze een perfecte stem voor het genre heeft en de gave van de doorleefde vertolking bezit, maar ook omdat ze zeer actief is als componiste en tekstschrijfster…’Sticks’ van Cannonball Adderley…In deze vlammende vertolking roept de zangeres in her heetst van de ’strijd’ herinneringen op aan Ella Fitzgerald. 

Wim Schulpen – De Limburger


Gomes heeft haar jazzterrein uitgebreid naar pop en funk.…geslaagde cd van een zangers die eigen(zinnig)heid zo hoog in het vaandel heeft staan. 

Klaas Koopman – De Gooi- en Eemlander


Over huiskamer concerten :
‘Graag willen wij jullie bedanken voor de bijdrage aan onze poëzie-middag annex jazzconcert. Met een kleinere bezetting dan jullie gewoon zijn (zang, contrabas en gitaar) hebben jullie tesamen met de dichters ons een prachtige middag bezorgd. Jullie eigen nummers, de covers gespeeld op zeer eigen wijze, het was mooi en intiem. En met intiem bedoelen wij ook, dat het mooi “klein” gehouden werd. En dat vinden wij bijzonder knap, het is toch iets heel anders, een ruim theater, waar je het publiek eigenlijk niet ziet of zoals nu een huiskamer met een 35 man publiek. Die overstap maakten jullie op mooie wijze.’

Marcel de Kleijn 


Gomes improviseert prima ad lib en combineert dat talent met een strakke en funky spelende band…

Haarlems dagblad


Zangeres Carmen Gomes won begin jaren ’90 enkele prijzen in de jazzhoek. Toch zingt ze geen ‘poppedadie’ en ‘ skilbibliabop’ en gelukkig maar, want in het zingen van teksten is ze beter. Op ‘Shades’ haar zesde cd, zijn die bijna allemaal van haar zelf en dat geldt ook voor de composities. Er staan op deze cd enkele intieme ballads maar veel liedjes hebben een bluesy touch en nodigen uit tot vingerknippen, tikken met de voet en/of schuddebollen.

Frans van leeuwen – NRC Handelsblad


Gomes ‘rockt’ geweldig in haar eigen composities. Daarin leeft ze, daarin komt ze tot bloei. De op het conservatorium geschoolde zangeres kan lange uithalen doen, ze kan grommen en ze kan kreunen. De op de blues geënte composities met een lekkere ruige gitaar onder haar zang passen heel goed bij haar manier van zingen.

Rita Jager


Superzwoel en op haar eigen wijze weet Gomes weer te overtuigen

HP de Tijd


Carmen heeft een lekker gevoileerd geluid, een treffende jazztiming en weet van tekstbehandeling.

HVT jazz


Het optreden van carmen Gomes was een van de hoogtepunten van het jazzfestijn. In de VIProom besloot het jazztalent haar optreden met een nummer van – nota bene- Elvis. Het was fascinerend om te zien maar vooral om te horen hoe de winnares van het Nederlands Vocalisten Concours ‘That’a Allright mama’ op jazzy wijze vertolkte. Gomes lardeerde andere nummers met blues-,funk-en soul elementen. Niet voor niets trok de zangeres een bomvolle zaal.

Ronald Jonges – Noord Hollands Dagblad


De meest intieme en mooiste klanken kwamen uit de keel van Carmen Gomes. De hoogblonde vrouw met de exotische achternaam is een gerijpte vocaliste, die haar jazz kruidt met blues en haar blue notes jazzy verbuigt.

de Stentor